Kannuksen vuoden 2022 yrittäjä Timon Korjaamo Oy ja vuoden 2022 maaseutuyrittäjä Antti Huhtalan ja Kaisa Honkaharjun maatila

Kannuksen vuoden 2022 yrittäjä on Timon Korjaamo Oyjonka toimitusjohtaja on Timo Erkkilä. Vuoden 2022 maaseutuyrittäjän kunniakirjalla palkittiin Antti Huhtala ja Kaisa Honkaharju. Kannuksen kaupunki luovutti palkinnot 28.11.2022 valtuustosalissa järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Kaupunki palkitsee vuosittain vuoden yrittäjän sekä vuoden maaseutuyrittäjän. Kunnianosoitusten myöntämisen perusteina on huomioitu muun muassa yrityksen toiminta-aika, yrityksen työllistävyys, taloudellinen menestyminen tai merkittävä ajankohtaisuus kuten investoinnin toteuttaminen tai erityisen positiivinen julkisuus.

Ehdotukset palkittavista kaupunki on pyytänyt Kannuksen yrittäjät ry:ltä sekä MTK Kannukselta. Ehdotusten pohjalta valinnat teki kaupunginhallitus.

Palkintoja olivat kaupungin puolesta luovuttamassa kaupunginjohtaja Jussi Niinistö, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anja Törmä ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Hanni.

Timon Korjaamo aloitti toimintansa Kannuksessa 20 vuotta sitten toiminimellä ja yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi 2015. Yritys työllistää toimitusjohtaja Timo Erkkilän lisäksi viisi vakituista työntekijää ja yhden harjoittelijan. Timon Korjaamolla on merkittävä rooli maatalouden, urakoinnin ja kuljetusalan kaluston kunnossapidossa.

– Yritys tuottaa ratkaisuja myös teollisuuden tarpeisiin, Jussi Niinistö totesi luovutussanoissaan.

Antti Huhtalan ja Kaisa Honkaharjun maatila puolestaan on tuonut julkisuudessa positiivisessa valossa maataloutta esille. Yrittäjät ovat nuoria ja aktiivisia viljelijöitä, jotka ovat vastanneet maitotilan pitämisestä vuodesta 2017.

– Antti Huhtalan ja Kaisa Honkaharjun kaltaisissa maanviljelijöissä on maataloutemme tulevaisuus – erityisen tärkeä asia nykytilanteessa, jossa Euroopassa käydään sotaa ja ruokaturva, omavaraisuus sekä huoltovarmuus korostuvat. Puhdas kotimainen ruoka ei ole itsestäänselvyys, kaupunginjohtaja painotti kunniakirjaa maaseutuyrittäjille luovuttaessaan.

Samassa tilaisuudessa omat muistamisensa vuoden 2022 yrittäjälle ja vuoden maaseutuyrittäjälle luovuttivat myös Kannuksen Yrittäjät ry sekä MTK Kannus.