Lisätietoja yrittäjille koronatilanteesta verkossa

Eri tahot ovat reagoineet koronaviruksen aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen ja jakavat tietoa ja opastusta yrittäjille. Alla on tiivistettynä tietoa ja linkkejä tämänhetkisestä tilanteesta.

YritysKannus seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa kun palveluissa tai tukirahoituksissa tapahtuu muutoksia koronavirusepidemian aikana.

Muistathan, että voit aina ottaa yhteyttä YritysKannuksen yritysneuvojaan, mikäli tarvitset apua ohjeistusten tulkitsemisessa, hakulomakkeiden täyttämisessä tms.

Yritys-Suomi Talousapu –neuvontapalvelu

https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb

  • auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä
  • neuvojat ovat yrityksen talouden- ja terveyttämisen asiantuntijoita
  • palvelu on luottamuksellista
  • palvelu on maksutonta

Puhelin  0295024880 (pvm/mpm)

Palveluajat

maanantai-perjantai 9.00–16.00

Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto

löytyy osoitteesta:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Verottaja

Verohallinto tukee yrityksiä esimerkiksi siten, että yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Lue lisää verottajan päivittyvästä tiedotteesta:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/korona/

Business Finlandin palvelut

Business Finland on lanseeraamassa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi:

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus on enintään 10 000 euroa.

2) Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus voi olla 50 000 – 100 000 euroa.

Lue lisää:

https://www.businessfinland.fi/hairiotilannerahoitus

Finnveran palvelut

Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella.

Finnveran tuotteista alkutakaus ja pk-takaus soveltuvat myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin. Näistä alkutakaus on tarkoitettu enintään kolme vuotta toimineille yrityksille ja pk-takaus yli kolme vuotta toimineille. Pk-takauksella voidaan kattaa korkeintaan 150 000 euron laina. Pk- takaus on lisäksi edelleen käytettävissä kasvuhakuisten pk-yritysten investointien ja käyttöpääoman rahoitukseen. Lue lisää Finnveran sivuilta osoitteesta:

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Työ- ja elinkeinoministeriö TEM

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi