Rahaa on! - lupasivat YritysKannus ja Ely-keskuksen vieraat aamukaffeilla 24.1.

Thai-ravintola Kamchanod pani parastaan pöytään ja aamun energiatarve tuli varmasti täytettyä. Thaimaalaisen, hieman mausteisen ja lihaisen, riisipuuron ääreen kokoontui vajaat parikymmentä yrittäjää kuuntelemaan YritysKannuksen ja Ely-keskuksen vieraiden puheenvuoroja rahoituksesta. 

Ely-keskuksen yritysasiantuntija Irma Liedes avasi esimerkkien kautta hyvin konkreettisesti, minkä tyyppisiä tukieuroja lähialueen yritykset ovat oman toimintansa kehittämiseen saanut.
- Pääasia on toiminnan kehittäminen ja kehittyminen. Mitä suurempi kehitysnäkymä tuetulla investoinnilla tai kehityshankkeella saavutetaan sitä todennäköisempää on tuen saanti. Investoinnit ja kehityshankkeet ovat olleet hyvin tavallista yrityksen kehittämistä, tuen avulla kehitysloikkia on kuitenkin saatu autettua ja nopeutettua - työpaikkoja ja liikevaihtoa on syntynyt huomattavasti koko Pohjanmaan alueella.

YritysKannuksen Jukka Oravainen avasi Ely-keskuksen Yritysten Kehittämispalveluita:
- Tätä palvelua voi käyttää kuka hyvänsä, ilman toimialarajoituksia! Ely on kilpailuttanut listoilleen lähes tuhat eri alojen asiantuntijaa, joiden palvelua voit käyttää eri tarpeisiin puoli-ilmaiseksi. Esimerkiksi "Analyysi" palvelun kustannus on 260 euroa/pv - sillä rahalla valitsemasti asiantuntija tulee käyttämään 1-2 päivää kanssasi läpikäymään liiketoiminnan nykytilaa, kirkastaa kilpailuedut ja tavoitteet kanssasi, ja samalla saat yrityksellesi 2-3 vuoden kehittämissuunnitelman.
- Tärkein pointti tässä on se, että Elyn kehittämispalveluiden porukka tuntee hyvin listansa asiantuntijat, joten sieltä voidaan aina löytää eri tilanteeseen sopivat tukihenkilöt!

Tom Saksa avasi Team Finland verkoston palvelupolkua kansainvälistymispalveluiden osalta. Palvelut on jaettu kuuteen osaan, jotta pk-yrityksien olisi mahdollisimman helppo löytää omaa toimintaa tukevat palvelut toiminnan eri vaiheissa.

Lopuksi Jukka Oravainen muistutti kaupungin omista tukikeinoista:
- Kannuksen kaupunginhallitukselta voi lisäksi hakea vapaamuotoista tukea pieniin investointeihin tai tarpeisiin.
- Lisäksi Kannuksen kaupungin kehittämisrahasto on noin miljoona euroa. Sieltä voi hakea esim. siltarahoitusta, tai tarvittaessa rahoitusta erilaisiin investointeihin. Kehittämisrahoituksen sopivuutta yrityksen tarpeeseen voidaan katsoa suoraan tapauskohtaisesti.

Ottakaa yhteyttä missä vain tarpeissa, niin käydään läpi porukalla mikä rahoituskanava ja/tai tuki teille sopisi parhaiten!