Uutiskirje 03/2023 julkaistu!

Uutiskirjeellä jaetaan tietoa ja tärppejä noin kerran kuussa eri ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista. Kaikki kommentit tai kehitysideat Jukka / 0407784262 ja Noora / 0444745237 (11.4. lähtien)

- - - - - - - - - - - - - - - - -

NOORA PAJALA ALOITTAA YRITYSKEHITTÄJÄNÄ 11.4.

Toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kotikaupungin elinkeinoelämän tulevaisuuden rakentamiseen ja luomiseen kannuslainen Noora Pajala! Mahtavaa saada mukaan yrittäjätaustainen vaikuttaja, joka on ollut vahvasti osallisena mm. Kitinkankaan skeittiparkin toteuttamisessa. Noora on toiminut viimeiset vuodet Asunto Björndahlin kiinteistövälittäjänä, sitä ennen hän pyöritti Kylänraitin Kirppistä usean vuoden ajan.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

YRITTÄJÄKAFFIT 30.3.

Tarjolla aamupalan lisäksi ideoita ja tietoa maksuttomista tai vähintään puoli-ilmaisista palveluista liittyen itsensä tai oman työyhteisön osaamisen kehittämiseen, työllistämiseen, rekrytointiin, työnantajana toimimiseen, kansainväliseen työvoimaan… vieraina Kpedun asiakkuusvastaava Anu Pajala ja Kannuksen uusi kotoutumisneuvoja Svetlana Pavlova, isäntänä YritysKannuksen Jukka Oravainen. Paikalla myös vastavalittu virkeä yritykehittäjämme Noora Pajala.

To 30.3. klo 08:00 Kahvibaari

- - - - - - - - - - - - - - - - -

ALUEELLINEN KULJETUSTUKI

HOX! Vielä pari päivää aikaa!
Pienten ja keskisuurten yritysten jalostamien tuotteiden pitkän matkan kuljetuksiin saa valtion tuen. Maantie- ja rautatiekuljetuksen tuki on matkan pituudesta riippuen 9-20 % maksetusta kuljetusmaksusta. Kuljetustuen hakemuskausi on kalenterivuosi. Vuoden 2022 kuljetuksien kuljetustukea on haettava viimeistään 31.3.2023.

Alueellinen kuljetustuki jatkuu vuosina 2023‒2025 ‒ tuen piiriin uusia itäisen Suomen kuntia (valtioneuvosto.fi)

- - - - - - - - - - - - - - - - -

RUOKAVIRASTO TIEDOTTAA

Elintarvikeviennin kasvu vaatii lisää osaamista ja jalostusasteen nostoa
Pellervon taloustutkimus PTT:n selvitys tarkasteli keskisuuria eli 50-249 henkeä työllistäviä elintarvikealan yrityksiä sekä niiden kasvun ja kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Selvitys esittää useita suosituksia yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Lisätietoja PTT:n uutisissa.

- Maaseudun kyläkaupat voivat hakea kyläkauppatukea 13.3.–2.5.2023. Kyläkauppatuki on maaseudun päivittäistavarakaupoille tarkoitettu tuki, jonka avulla pyritään edistämään maaseudun palveluiden saatavuutta. Kauppias voi käyttää kyläkauppatukea esimerkiksi kauppansa palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen. Yksi kauppa voi saada korkeintaan 15 000 euron tuen vuodessa.
Kyläkauppatukea voi hakea 13.3.–2.5.2023 - Ruokavirasto

- - - - - - - - - - - - - - - - -

YRITYSTEN KEHITTÄMISPALVELUT

Selkeästi paras ja halvin tapa aloittaa kehittäminen - ja tätä palvelua voivat käyttää kaikki yritykset toimialasta riippumatta! Käytettävissä valtion kilpailuttamat vajaat 1000 eri alojen asiantuntijaa, joiden työpanosta saa käyttää itselle sopivaan tarkoitukseen - ja valtio maksaa lystistä noin 80%

  • Analyysi (1-2 pv) – kokonaiskuva liiketoiminnan nykytilasta ja kehittämissuunnitelma
    260 €/pv (alv 0%)
  • Konsultointi (2-5pv) – jonkin kokonaisuuden kehittäminen, suunnittelu, valmistelu, esim. kasvu / kansainvälistyminen / tuottavuus / digitalisointi / markkinointi / johtaminen / innovaatiot tms.
    325 €/pv (alv 0%)
  • Koulutus (10pv koulutus + 2pv konsultointi) – yrityksen johdon tai avainhenkilön johtamiskoulutus; kasvu / talous ja tuottavuus / markkinointi ja asiakkuudet
    1590 €/osallistuja (alv 0%)

Ota yhteyttä, niin selvitetään sinulle paras tapa edetä asioissa!

Lisätietoa myös www.ely-keskus.fi/yritystenkehittamispalvelut

- - - - - - - - - - - - - - - - -

YritysKannus sosiaalisessa mediassa

Käy tutustumassa, tykkäämässä, ja pistä seurantaan. Jaetaan porukalla hyviä uutisia, vinkkejä ja tarinoita – lisätään positiivista mielikuvaa Kannuksen touhuista ja tarjonnasta!

https://www.facebook.com/yrityskannus/
https://www.linkedin.com/company/yrityskannus-oy/
https://www.instagram.com/yrityskannusoy

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Tulevia tapahtumia / tärkeitä päivämääriä:

30.3. Yrittäjien aamukaffit – ”osaamisen ja työllisyyden apuna” (Kahvibaari)
5.4. Yrittäjyyttä ja Teknologiaa iltapäivä @Centria
11.4. Suunnitelmallinen somemarkkinointi -työpaja @Centria
20.-21.4. MinePro – Mineraalituotannon kestävä arvoketju -seminaari (Kokkola)
22.4. Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat
27.4. Yrittäjien aamukaffit

- - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Ota yhteyttä YritysKannukseen!

Jukka / 040 778 4262                              Noora / 044 4745 237 (11.4. lähtien)