Uutiskirje 06/2022 julkaistu

Uutiskirje on lyhyt tietopaketti, joka pyritään kokoamaan noin kerran kuussa eri ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista. Kaikki uutiskirjeeseen liittyvät kommentit tai kehitysideat YritysKannuksen äijille; Jukka/0407784262 ja Ville/0444745237

Nykyisen EU-rahoituskauden varoja vielä haussa syksyyn saakka!

Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutuohjelman kehittämishankkeiden viimeinen valintajakso tänä vuonna päättyy 30.9.2022. Varoja on käytettävissä Pohjanmaan ELY-alueelle reilut 500.000 euroa ja hankkeiden toteutusaika voi jatkua 31.12.2024 saakka. Hyville hankkeille on siis vielä mahdollista saada rahoitusta. Lue lisää:
https://www.ruokavirasto.fi/yhteisot/tuet-ja-kehittaminen/maaseudun-kehittamishankkeet/

Ensi vuonna käynnistyy uusi rahoituskausi, yksityiskohdat rahoitettavista toimenpiteistä ja haun alkamisen aikataulu selkiytyy vasta syksyn kuluessa. Uuden rahoituskauden maaseudun kehittämishankkeiden suunnittelu kannattaa kuitenkin aloittaa jo nyt.

Omistajanvaihdosta kannattaa valmistella vuosia etukäteen

Yrittäjien omistajavaihdoksista kannetaan valtakunnallisesti huolta, aiheen ympäriltä on meneillään useita alueellisia ja valtakunnallisia hankkeita. Suurten ikäluokkien eläköityessä tuhannet menestyvät yritykset ympäri Suomen käyvät lähivuosien saatossa läpi omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yrittäjäjäsenistä kunnittain joka kolmas tai jopa puolet ovat yli 55-vuotiaita. Tärkeää on, että omistajanvaihdosta lähdetään valmistelemaan reilusti etukäteen – oikein valmisteltuna se antaa uutta potkua myös yritykselle. Lisätietoa löytyy monestakin osoitteesta, alla pari:

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallinnoiman Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hankkeen päätösseminaari on tulossa elokuussa, pääpuhujana myyntikuiskaaja Pasi Rautio!
https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/keski-pohjanmaan-yrittajat/omistajanvaihdos/

Omistajanvaihdosten myytinmurtajat on Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen kampanja:
https://omistajanvaihdokset.yrittajat.fi/ 

YritysKannuksen LinkedIn ja Instagram -profiilit avattu

Käy tutustumassa, tykkäämässä, ja pistä seurantaan. Jaetaan porukalla hyviä uutisia, vinkkejä ja tarinoita – lisätään positiivista mielikuvaa Kannuksen touhuista ja tarjonnasta!

https://www.linkedin.com/company/yrityskannus-oy/
https://www.instagram.com/yrityskannusoy

Kaupunginvirasto heinäkuun kiinni

Kannuksen kaupunginvirasto on heinäkuun kiinni, suurin osa kaupungin työntekijöistä on lomalla. YritysKannuksen Jukka on saavutettavissa lähes koko kesän. Puhelin (0407784262) pysyy auki ja sähköpostit (jukka.oravainen@kannus.fi) kulkevat perille.

Tulevia tapahtumia / tärkeitä päivämääriä:

1.7. Chydenius-seminaari (Kokkolan kaupungintalo)
2.7. Kannuksen Kesäpäivät + Pirssi Tärskyt
12.8. Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hanke päätösseminaari (Sokos Hotel Kaarle)
13.8. Keski-Pohjanmaan maakuntajuhla (Kannuksen kirkko + Mäkiraonmäki)
17.8. Kyytin2-hankkeen loppuseminaari (Teams)
20.8. Pappilan Puistoblues
7.9. Yrittäjien aamupala
15.9. Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä 2022 (Helsinki)

Ota yhteyttä YritysKannuksen äijiin!

Jukka / 040 778 4262                           Ville / 044 4745 237
jukka.oravainen@kannus.fi                ville.honkala@kannus.fi